Surveillance & Begeleiding

Surveillance & Begeleiding 

 

Geld– en Waardetransport Begeleiding / Cash-in-Transit Assistance 

Bij geld– en waardetransport begeleiding wordt desbetreffende voertuig zoals met de opdrachtgever afgesproken begeleid en gevolgd door Q-Plus Security International transportbegeleiders. U kunt hierbij kiezen voor opvallende of onopvallende begeleidingsvoertuig.  

Deze ingezette begeleidingsvoertuigen zijn uitgerust met een communicatiesysteem dat zowel met de meldkamer als met de chauffeur van het geld- en waardetransport dat begeleidt wordt in contact staat. 

 

 

Mobiele Surveillance / Active Surveillance 

Bij mobiele surveillance denkt men gelijk aan surveillance met auto’s. 

Q-Plus Security International biedt naast surveillance met auto’s ook surveillance aan met bv. boten, motoren, quads, brommers, segways en fietsen.  

De mobiele surveillance voertuigen/boten van Q-Plus Security International zijn voorzien van opvallende internationaal geregistreerde striping. Tevens zijn deze voertuigen voorzien van geavanceerde communicatieapparatuur, voertuigvolgsystemen, AED apparaat, brandblussers en uitgebreide EHBO benodigdheden. 

 

Alle Q-Plus Security International mobiele surveillanten staan altijd in directe verbinding met de meldkamer voor hun veiligheid en om adequaat te kunnen reageren op meldingen. 

 

 

Auto Surveillance

Met de inzet van Q-Plus Security International auto surveillance bent u verzekerd van een razendsnelle actie. 

Q-Plus Security International is altijd paraat en dichtbij, 24 uur per dag, 7 dagen per week. 

 

Bike Surveillance

De bike surveillance van Q-Plus Security International bevorderd het mobiele surveillance enorm. Mountainbikes zijn geruisloos, snel, beweeglijk in vergelijking tot andere surveillance voertuigen. Door deze drie componenten is het verrassingseffect heel groot bij een bike surveillance en dus betrappen op heterdaad nog groter.  

Een ander groot voordeel van een bike surveillance is het beter kunnen gebruiken van de zicht, reuk- en gehoororganen. Brandgeur op een fiets ruik je sterker dan in een auto met gesloten ramen. 

 

Boot Surveillance

Q-Plus Security International beschikt ook over surveillance boot met beveiligers die niet alleen beveiligingsdiploma en vaarbewijs hebben, maar die ook opgeleid zijn tot reddingsbrigade. Deze boot surveillanten weten hoe ze moeten handelen bij incidenten op water.

Q-Plus Security International boot surveillance kan o.a. ingezet worden bij evenementen aan of op het water en bij beveiliging van (jacht)havens.

 

Brommer- en Motor Surveillance

Groot voordeel van Q-Plus Security International motor- en brommer surveillance is dat deze surveillanten zeer wendbaar zijn en hierdoor nog sneller ter plaatse kunnen zijn waardoor (eventuele) schade beperkt blijft en kans op heterdaad betrappen groter wordt. 

 

Quad Surveillance

Q-Plus Security International zet quad surveillanten in bij beveiliging van bouwterreinen en buiten evenementen. 

Groot voordeel van quad surveillance is het makkelijk, snel en effectief kunnen verplaatsen over bv. slecht begaanbare terreinen. 

 

Segway Surveillance

Een Segway is door de enorme wendbaarheid ideale surveillance voertuig om voort te bewegen door groot menigte en is onmisbaar in binnenterreinen doordat deze geen koolstofmonoxide uitstoot omdat het elektrisch aangedreven is. 

Tevens heeft Segway surveillance het voordeel sneller te kunnen reageren op een oproep en meer surveillance rondes te kunnen doen in korte tijd. 

 

 

Openings-, Sluit- en Brandrondes / Opening-, Closing and Fire Rounds 

Een openings-, sluit- en brandronde is een controle ronde om het risico op bv. brand, inbraak en vandalisme te verkleinen en de veiligheid van het personeel te vergroten. 

Deze rondes werken preventief, repressief en zorgen ervoor dat interne procedures over veiligheid worden nageleefd. 

Enkele voorbeelden zijn: 

  • ramen en deuren sluiten (bij sluitrondes); 
  • ramen en deuren openen (bij openingsrondes); 
  • overbodige of ongewenste verlichting uitzetten (bij sluitrondes); 
  • in- of uitschakelen van beveiligingsinstallaties (bij open- en sluitrondes).